7 tendinte ale anului 2017 in amenajarea baii

Pentru ca anii trec mai repede decat ne-am dori, iata-ne ajunsi si la sfarsitul lui 2016. Si pentru ca aceasta este perioada in care se anunta tendintele in materie de design pentru urmatorul an calendaristic, afla care sunt tendintele 2017 in amenajarea si decorarea baii.

Incepand de la finisajele in voga, continuand cu forma si designul obiectelor sanitare, precum si cu pozitionarea lor, si incheind cu micile decoratiuni si accesorii – toate trebuie alese si imbinate astfel incat sa compuna o baie moderna, practica si usor de intretinut. Asa ca daca esti in pragul renovarii si vrei sa te asiguri ca esti la curent cu ultimele tendinte in materie de design, citeste cu atentie articolul de mai jos din care vei afla cum ar trebui sa arate o baie in anul 2017 conform prognozelor marilor designeri.

1. Simplitate si minimalism

Daca ai remarcat ca tendintele ultimelor sezoane in materie de amenajari interioare sunt caracterizate de minimalism nu te va surprinde sa afli ca directia nu se schimba nici in anul 2017. Simplitatea acestui stil de amenajare ramane in topul preferintelor designerilor si in ce priveste amenajarea bailor. Se recomanda alegerea finisajelor, obiectelor sanitare si mobilierului cu design modern, in linii drepte, fara completari si adaosuri decorative inutile si greu de intretinut.

2. Materiale si finisaje

In mod cert vor avea intaietate finisajele moderne, de ultima generatie, printre care trebuie enumerate placile ceramice, mozaicul, sticla securizata. Pentru impatimitii stilului minimalist cu influente industriale se recomanda folosirea betonului slefuit atat in finisarea peretilor cat si in finisarea pardoselilor, dar si in compozitia principalelor piese de mobilier ale acestui spatiu. Un exemplu in acest sens poate fi blatul de sub lavoarul baii.

Dar anul 2017 continua si seria recomandarilor lansate in ultimii ani: imbinarea si impletirea materialelor moderne cu unele de provenienta naturala, asa cum sunt lemnul masiv sau piatra naturala. Decorurile create in acest fel sunt de-a dreptul uimitoare si spectaculoase.

3. Natura – element al decorului

Asa cum spuneam anterior, una dintre principalele tendinte ale anului 2017 in amenajarea baii dicteaza utilizarea elementelor naturale. Nu te gandi doar la finisaje (pardoseala, produse pentru placarea peretilor etc) si la piese de mobilier, ci ia in calcul si obiectele sanitare confectionate din lemn sau piatra naturala. Anul care urmeaza este cel in care un lavoar sau o cada din lemn sau din piatra vor face furori. Unii producatorii de obiecte sanitare au mers pana intr-acolo incat au fabricat panouri de dus din lemn de stejar – adevarate bijuterii provenie din natura!

Plantele verzi sunt un alt mod de a aduce natura in decorul unei bai moderne. Poti achizitiona un ghiveci cu o planta exotica pe care sa o asezi in coltul incaperii sau poti alege chiar si varianta unei gradini verticale, adica inverzirea unui intreg perete. Si in tara noastra exista deja specialisti care pot realiza astfel de lucrari decorative. Trebuie doar sa-i cauti. Nu uita insa ca plantele au nevoie de aer si de lumina, asa ca renunta la aceasta idee daca baia ta nu este prevazuta cu o fereastra.

 

Pentru mai multe detalii : Casadex.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.