Biblioteca de vis, la tine acasă

Fie că vorbim de un colț al biroului, de nișa de sub scări sau de un spațiu mai generos, biblioteca de acasă este locul în care orice iubitor de literatură și tihnă se retrage și se relaxează.

Dacă ești amator de proiecte DIY (Do It Yourself) și dorești să îți amenajezi o bibliotecă la tine în casă, trebuie să iei în considerare mai multe lucruri: spațiul de care dispui, preferințele legate de designul interior și chiar numărul de cărți pe care plănuiești să îl ai. Tocmai de aceea, Praktiker ți-a pregătit un ghid care să te ajute să-ți creezi biblioteca de vis la tine acasă.

Unde amplasezi biblioteca?

De multe ori, alegerea locului potrivit poate reprezenta cea mai grea decizie. Dacă visezi la un spațiu foarte confortabil, îți poți amenaja biblioteca în jurul unui șemineu sau într-un colț retras al camerei, unde îți vei crea un cadru intim și relaxant.

Dacă preferi, în schimb, un spațiu mai deschis, poți opta pentru o amenajare în apropierea ferestrelor, unde lumina naturală este minunată pentru citit. Mai mult decât atât, te poți relaxa în fața priveliștii și poți petrece minute întregi meditând sau fiind inspirat de peisajul natuaral de la fereastră. De asemenea, bibliotecile plasate în apropierea geamurilor au un aspect deosebit și impresionează plăcut și cele mai rafinate gusturi în materie de design interior.

Câteva rafturi sau un corp complet de bibliotecă?

Poate nu ai la dispoziție foarte mult spațiu, dar ai destul de multe cărți. În această situație, îți recomandăm un model etajat de bibliotecă – este un set funcțional, cu multiple spații în care îți poți aranja cărțile și alte obiecte de decor. Este dotată cu o comodă TV generoasă, cu două polițe și un sertar cu ușă, iar designul curat și culoarea de stejar o face alegerea perfectă pentru livingul în care vrei să amenajezi spațiul tău de citit.

Dacă ai nevoie doar de câteva rafturi pentru a susține colecția ta de cărți, poți fi creativ și le poți așeza astfel încât pereții tăi să devină o expoziție creativă. Pe lângă aranjarea rafturilor în diverse moduri, le poți chiar îmbrăca în coperți de cărți și poți crea iluzia că acestea nu sunt susținute de nimic pe perete.

 

Vezi mai mult pe : www.praktiker.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.