CABINA DE DUS SAU CADA: GHID COMPLET DESPRE AVANTAJE SI DEZAVANTAJE

Daca nu stii ce sa alegi intre cabina de dus si cada, iti venim in ajutor cu cateva informatii esentiale, care sa te ajute sa ai parte de o baie spectaculoasa, dar si in perfect acord cu nevoile tale. Iti aratam avantajele si dezavantajele, iar tu vei decide in cunostinta de cauza

Cabina de dus

Cabina de dus este o varianta tot mai populara. Nici nu este de mirare avand in vedere cate modele fermecatoare sunt disponibile acum. De cele mai multe ori opteaza pentru cabina persoanele cu un spatiu limitat in baie sau pentru cea de-a doua baie din casa, ca o varianta in plus fata de cada. O cabina de dus vine la pachet cu beneficii, dar si cu minusuri. Principalul avantaj este, in mod clar, cel legat de economia de spatiu, iar in ceea ce priveste minusurile, e limpede ca nu iti poate oferi relaxarea unei bai lungi si relaxante.

De ce trebuie sa tin cont atunci cand cumpar o cabina de dus?

Daca esti in cautarea unei cabine de dus, trebuie sa iei in calcul cateva aspecte esentiale:

  • Forma usilor si modul de deschidere – aici intervine propria ta alegere, ai la dispozitie varianta cu o forma a usilor rectangulara sau rotunjita. In ceea ce priveste modul de deschidere, poti alege intre o usa culisanta (nu se deschide spre exterior, ceea ce duce la o economie de spatiu importanta), pivotanta (un sistem simplu, clasic, ce ofera un spatiu mai mare de intrare) si batanta.
  • Inaltimea cabinei – alege in functie de inaltimea baiii tale, dar si de propriile nevoi. In general, ele au undeva la 2 metri in inaltime.
  • Tipul de sticla folosit pentru usi – este un element important si trebuie sa fie sticla securizata. Grosimea geamului incepe de la 3 mm si ajunge pana la 8 mm. In afara de tipul de material, mai ai de ales si intre modele – clar, semiopac, serigrafiat.
  • Sistemul de demontare a usilor cabinei – un sistem simplu de demontare te va ajuta sa le scoti cu usurinta pentru a le igieniza mai bine.
  • Garnituri – de ele depinde inchiderea etansa a cabinei si este de preferat sa fie magnetice.
  • Posibilitatea de reglare a profilelor de perete – este importanta pentru ca permite instalarea cabinei chiar si in cazul in care peretii nu sunt nivelati (lucru destul de des intalnit).
  • Manere – alege unele care sa iti permita deschiderea si inchiderea usilor fara efort.
  • Etanseitatea – intereseaza-te cu privire la acest aspect, deoarece este extrem de important pentru a preveni stropirea podelei din baie.
  • Accesoriile – cabinele noi vin si cu accesorii moderne precum hidromasaj vertical sau la nivelul caditei, radio, lumini, chiar si telefon.

 

Pentru mai multe detalii : www.praktiker.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.