Cum obtii un design interesant pentru camera, in functie de vopseaua aleasa

Vopseaua este solutia rapida si usoara prin care poti transforma orice camera a locuintei tale intr-un spatiu modern si primitor. Fie ca alegi sa schimbi intregul design al camerei, fie ca vrei sa schimbi doar culoarea, exista o serie de sfaturi pe care trebuie sa le iei in considerare, astfel incat sa obtii rezultatul perfect.

  • Foloseste o paleta de culori

Pentru a gasi culoarea corespunzatoare obiectelor de mobilier, design si materiale textile, foloseste-te de o paleta de culoare sau „roata culorilor”, asa cum este cunoscuta in general. Si aici functioneaza principiul complementaritatii, culorile care se afla diametral opus in paleta fiind foarte potrivite in stabilirea unei strategii de design corecte. De exemplu, portocaliul este complementar albastrului, iar nuantele de rosu-orange se potrivesc celor verde-albastrui.

Daca vrei sa alegi o culoare in tendinte, ai grija ca aceasta sa nu se demodeze rapid. Culorile pastelate vor ramane de fiecare data in trend datorita luminozitatii pe care o confera, fata de alte culori mai puternice.

  • Potriveste culoarea cu restul incaperilor

O casa este ca un puzzle, unde fiecare piesa trebuie sa se potriveasca perfect. Una dintre cele mai mari greseli cand vine vorba despre schimbarea culorii unei camere este eliminarea celorlalte incaperi din ecuatie. In general, casele, dar mai ales apartmanetele, au acelasi tip de podea, de aceea trecerea dintr-un spatiu in celalalt ar trebui sa fie lina.

  • Ia in considerare scopul incaperii

Ce rol va avea aceasta? Cine o va folosi? Care sunt nevoile celui care o foloseste? Fiecare culoare este responsabila pentru transmiterea unei anumite stari care te poate afecta pe termen lung.

Rosul este asociat cu pasiunea si poate declansa emotii intense, cum sunt cele de furie sau atractie, dar si de energie. In cazul in care camera este destinata relaxarii, nu este recomandat sa folosesti aceasta culoare.

Galbenul este recomandat mai ales in camerele destinate studiului sau pentru birourile amenajate acasa. Este culoarea inovatiei, stimuland procesele celebreale de creatie.

Albastrul este asociat deseori cu ideea de leadership, fiind o culoare care inspira liniste si calm, asemeni valurilor marii. Insa, prea mult albastru intr-o singura incapere poate da senzatia de frig.

  • Mix & Match: culori si design pentru living si dormitor

Inspiratia pentru alegerea culorii vine deseori atunci cand cauti cele mai potrivite modele. Ti-am pregatit cateva exemple de dormitoare si living-uri unde vopseaua aleasa dicteaza intreaga atmosfera.

Pentru mai multe detalii : www.praktiker.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.