7 tendinte de urmarit anul acesta

Tendintele in design interior vin si pleaca. Unele raman o perioada indelungata, pe cand altele ies mai repede din peisajul amenajarilor. Iata ce tendinte urmarim anul acesta.

Ca o reactie a mult utilizatului stil scandinav unde albul isi are locul de onoare, in 2017 designerii mizeaza pe suprafete negre sau gri inchis pentru a crea decoruri dramatice, surprinzatoare. Pot fi integrate la nivelul unui perete ca accent in amenajare sau la nivelul mobilierului sau al pardoselilor. Important este sa echilibrati tonurile inchise si sa asigurati un nivel optim de lumina.

Verde crud

Asa cum ne-a obisnuit, in fiecare an, institutul Pantone anunta culoarea anului. In 2017, acestia au propus Greenery sau verde crud, o nuanta care aminteste de natura, de firesc, de aducerea spatiilor verzi la interior pentru un plus de prospetime. Il putem folosi ca o nuanta-accent pe un perete sau il putem integra la nivelul decorului prin diferite accesorii sau decoratiuni.

Mozaic de placi ceramice

Alegeti placi contrastante pentru a decora fie un perete sau pardoseala din bucatarie sau baie. Un mix de modele creeaza zone de interes si distrage atentia de la dimensiunile reduse ale spatiului. In plus, se poate face o separare la nivel vizual al unor functiuni, mai ales in cazul unui open space.

Betonul aparent

Este unul din cele mai iubite trenduri ce continua sa fie pe val si in 2017. Betonul aparent ne duce cu gandul la interioare in spirit industrial, la amenajari de loft si studio destinate tinerilor sau celor care isi doresc o schimbare dramatica la nivelul decorului. Se poarta la nivelul tavanului sau al peretilor sau chiar la nivelul unor piese precum masuta de cafea. Se imbina excelent cu accentele de negru mentionate mai sus sau cu elemente din lemn brut sau reciclat.

Caramida sau teracota

Si acest trend s-a facut remarcat deja. Il regasim in multe interioare sub forma de caramida lasata aparenta, ca parte a structurii originale a locuintei sau adaugata sub forma de placaj ceramic pentru a contura spatii calde si confortabile. Se pot crea amenajari de inspiratie rustic-modern sau in spirit industrial.

 

Citeste mai multe pe : povesteacasei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.