Perdelele galbene – solutia pentru un decor de vara cu stil

Culorile ne influenteaza starea de spirit si implicit felul cum ne simtim in propria casa. Galbenul este una din culorile vesele, pozitive care emana optimism si care ne binedispune. Si pentru ca suntem in plin sezon estival, galbenul este culoarea perfecta pentru a aduce un suflu nou decorului. Una din cele mai simple si de impact miscari pe care le puteti face este aducerea unor perdele sau draperii galbene.

Dupa cum stim, perdelele imbraca orice camera, facand-o sa para completa per ansamblu sau. Pe langa functionalitatea sa, rolul lor merge mai departe prin prisma esteticii, designul si culoarea lor impactand decorul general al camerei.

Materialul, modelul si mai ales nuanta de galben sunt printre cele mai importante aspecte de luat in considerare. Trebuie sa tineti cont de culorile existente si mai ales de efectul pe care doriti sa-l obtineti. Totul trebuie sa fie in armonie chiar daca va decideti sa experimentati cu contraste puternice, cu diferite materiale, texturi si modele.

Galbenul este o culoare perfecta pentru un decor de vara si perdelele sunt o excelenta oportunitate de a o integra intr-un mod placut in amenajarea camerei. Pentru a obtine un plus de coeziune la nivelul spatiului, asortati galbenul draperiilor sau perdelelor cu accente de oranj si/sau bej.

Prin perdelele sau draperiile galbene veti obtine un aspect fresh si luminos, chiar si atunci cand vor fi trase pentru a tine umbra.

Intrucat galbenul este o culoare puternica si dinamica, chiar si pastel, integrarea lui la nivelul perdelelor trebuie realizata cu precautie, pentru ca, indiferent de forma sa, el va iesi in evidenta fara doar si poate.

Pentru a obtine un nou decor cu influente marine, folositi galbenul in nuante deschise, pale in combinatie cu bleu sau turcoaz. Duo-ul de culori galben-albastru este unul clasic, cu numeroase beneficii pentru cei pregatiti sa experimenteze o astfel de asociere in casele lor.

In unele cazuri, anumite nuante de galben ale draperiilor pot fi asociate armonios cu pardoseala, creand un aspect elegant in incapere. Asemanator, perdelele galbene se pot asorta cu pernele decorative de pe canapea sau pat, daca ne referim la camera de zi sau dormitor. Este o metoda excelenta de a ofera coerenta amenajarii si de a deschide spatiul.

 

Sursa : povesteacasei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.